HumanBeing eller HumanDoing

Feb 07, 2024 |
Twitter

Är en Human Being ManKind och en Human Doing ManBlind?

Hur kan vi leva mer i harmoni i de samhälle vi skapat?

Jag betraktar världen, och själen pratar. All förändring är utveckling, en del gynnar oss, annat begränsar oss, ofta beroende på hur vi förhåller oss till förändringarna. Lärdomarna av våra beslut och handlingar kommer när konsekvenserna visar sig, ibland långt senare. (Lagen om cause and effect

Det är lättare att vara efterklok, än att medvetet välja det som gynnar oss. All förändring, bra som dålig är ett lärande, ibland euforisk, ibland smärtsam, i slutändan har vi dock ökat vår medvetenhet.


HumanDoing - Man/WomanBlind 

-är fullt upptagen med att göra och kan ej sitta still utan rastlöshet. Hen springer blint runt i livets orkan och hittar inte hem till stillhetens mitt, där kärleken bor. Hen har slutat att stanna upp och reflektera, slutat känna sig själv och fattar sina beslut utan kontakt med hjärtat och följer flocken utan eftertanke. 

Litar mer på andra än sig själv. Livet styrs av tid, distraktionen är dess vardag och separationen ett faktum, upptagen av att söka bekräftelse och passa in i samhällets fiktiva pjäs, omedveten om den inre sanna längtan. Hen går med dimmigt medvetande och sänkt huvud, lever sin vardag i en illusion, blind för verkligheten. Fokus är riktat på den ytliga yttre masken, i glömskan av sitt djupa inre ursprung. 

Manblind krigar både på insidan och utsidan utan medvetenhet, både med sig själv i ensamhet och med andra bakom skärmen eller på barrikaden. Avhumaniseringen gör att likheten med en robot inte är långt borta. 


Man/WomanBlind lever i separation och styrs sitt liv utifrån vad rädslan i dem skapar:

- Attack och försvar

- Rätt och fel

- Bra och dåligt

- Vi och dom

- Osäkerhet och stress

 Frustration och ilska

- Blame och shame

- Uppgivenhet

Livet levs omedvetet, ytligt, på automatik, i ständig kamp och utan djupare känslomässig kontakt, riktning eller fokus på livets högre syfte.


HumanBeing - Man/WomanKind 

-är närvarande i nuet, ser de större perspektivet, och tar medvetet helheten i beaktande, hen uppmärksammar hela univerum, sig själv och andra både som människa och själslig varelse. Hen stannar upp, lyssnar inåt och utåt, känner in och agerar från medvetna beslut som bottnar i inre trygghet. Hen är modig och vågar följa sitt hjärta och går sin egen väg, även om den ofta är ensam och svår. 

Hen är ej fast i samhällets struktur utan en ledare som lyssnar till hjärtats fria vilja och frihetens natur. Hen går med högt huvud, nyfiken blick, och med välvillighet. Det finns en inre tillit till ett högre syfte även när stormarna blåser. Sårbarheten ligger nära som gör att livet levs mer fullt ut. Vardagen är självskapad och levs i välmående och balans med tydlig mening där relationer är viktiga. 

Intuitionen är en vänlig följeslagare och hens handlingar bygger på autenticitet och välvilja i kontakt med sitt själsliga ursprung och hjärtats visdom. Hen är Kind


Man/WomanKind söker enhet/för-en-ande och styrs av vad kärleken i dem skapar. 

- Söker kontakt och närhet

- Ser olikheter och det annorlunda utan hot

- Saker Är

- Vi, tillsammans

- Trygghet och tillit

- Kärlek, glädje och harmoni

- Vilja att bidra

- Meningsfullhet

Livet levs medvetet i balans, med båda fötterna på jorden, och i själslig kontakt, där kärlek och tillit låter glädje och frihet vara närvarande. 

Vi tenderar såklart att vara både HumanBeing/ och HumanDoing på olika nivåer.

Hur mycket Man/Woman-Kind eller Man/WomanBlind är du? 

Stanna upp och reflekterar, hur nöjd är du med vem du är/har blivit?


Foto: Rickard Nilsson

    Categories: : Swedish